Jaja na oko na novi način – s jogurtom

Recepti su uvijek jednostavni, ali zanimljivi i više nego privlačni nama koji strastveno kuhamo kod kuće. Volim Juliju Turshen koju sam “upoznala” u drugoj kuharici Gwyneth Paltrow It’s All Good na kojoj su surađivale. Prema New York Timesu, njena zadnja kuharica Small Victories u kojoj je naglasak stavljen na kuhanje kod kuće, proglašena je jednom od najboljih. Jedan takav recept danas dijelim s vama.

Inače, jaja obožavam! Nema kako ih nisam probala ili spremala i ona su moje najdraže brzinsko jelo. Kad ne znam šta ću, jaja ću. Recept je toliko jednostavan, a ukusan, da ćete ga puno češće raditi nego što vam na prvu zvuči. Pa krenimo!

JAJA NA OKO S JOGURTOM

Sastojci za 1 osobu:

1 jaje

1 žlica grčkog jogurta

1 žlica svježe cijeđenog limunovog soka + za serviranje

1 žličica maslinovog ulja + za serviranje

1 žličica maslaca

Prstohvat soli

Crni papar

1 chili papričica

1 žlica svježe nasjeckanog vlasca

Priprema:

Naravno, jaja količinski možete spremiti koliko želite te ostale sastojke propocionalno povećajte.

Pomiješajte jogurt i limunov sok te smjesu prelijte u posudu u kojoj ćete jaje servirati.

Ispecite jaje na maslinovom ulju i maslacu. Prebacite ga u posudu s jogurtom, posolite, popaprite, prelijte s nekoliko kapi maslinovog ulja i limuna, dodajte chili i vlasac (ja sam koristila peršin, ali vlasac je bolji) te poslužite uz kruh po želji.

 

Najbolje bezglutenske palačinke

Ukusan i zdrav doručak u samo jednoj minuti i jednoj staklenci

Za više gastro doživljaja pratite moj Instagram i Facebook profil te Kuživancija blog.

Edita Šimić

Štitnjača.hr

O životu sa štitnjačom. O životu bez štitnjače. O šarenim i sivim danima. I svemu između toga.

WordPress Ads